Stručný výkaz činnosti za ostatné dva dni..
STREDA:
Streda je pre nás jeden zo školských dní, ale keďže škola, presnejšie fínčina, začína až o 16tej hodine, ráno sme si stihli zabehnúť do Pirkoly a dobre si zacvičiť. Na fínčine sme zase raz mali jednu z tých hodín, kde sa nedozviete nič nové, iba milión nových, nezapamätateľných slovíčok. Skúška z fínčiny nás čaká už o necelý mesiac, takže budeme mať čo robiť. Ale úprimne, myslím si, že táto vyučujúca nám nebude robiť veľké problémy.. Pre istotu ale nebudem hovoriť hop, kým nepreskočím. :)
Večer som sa trápila nad esejou, ktorá má byť o neziskovej dobrovoľníckej organizácii, a máme na nej popísať niektoré javy z oblasti manažmentu a vedenia. Vybrala som si organizáciu Za matku Zem (keďže malo ísť o enviro/poľnohosp/výživa/lesníctvo) organizáciu. Lenže táto organizácia nemá ani ciele, tak sa o nej dosť ťažko píše :) Ach, táto téma je mi zase raz na míle vzdialená... Ale dobre som sa pobavila na ich ekologických letných táboroch, ktoré sa organizujú :) Nemám nič proti ekológii, ale letné tábory pre dospelých ľudí o separovaní odpadu a jadrových elektrárňach?? :)
Čo sa týka môjho lovu na zamestnávateľov a konzultantov DP, uviazla som na mŕtvom bode, zatiaľ.. Ešteže aspoň počasie tu máme pekné, lebo tieto samé veselé sitácie by ma priviedli do šialenstva.
ŠTVRTOK
Opäť po týždni som si dnešné ráno vyčlenila nie na cvičenie, ale na veľkonočné pranie. Takže sa naplnila dve plné pračky a počas prania a následne sušenia som sa striedavo venovala písaniu mojej obľúbenej eseje a chatovaniu s mojou (naozaj) obľúbenou spolubývajúcou Zuzkou :) Tu vo Fínsku si veľa krát spomeniem na moje vešetky super spolubývajúce spred minulých rokov... Hlavne keď mi vyklopkáva moja Číňanka, alebo keď v kuchyni cítiť tie jej zákerné čínske arómy.. Mimochodom, takéto niečo si už aj zaslúži byť pomenované, tak som to nazvala foog (ako skratka od food smog :))
Dnes poobede až do večera som sa venovala naozaj netradičnej činnosti a to vareniu a pečeniu. No áno, zajtra sa chystá náš slávny medzinárodný obed, takže spolu s češkami Veronikou a Elenou sme uvarili kapustnicu a napiekli buchty so slivkovým lekvárom.. Rozhodli sme sa spojiť českú a slovenskú kuchyňu, keďže naše možnosti v tejto krajine sú značne obmedzené.. Najväčším odklonom od tradičného receptu je asi čudná krúpová klobása, ktorú sme kúpili v domnienke, že to bude tip-top-mňam klobása priamo do našej československej kapustnice.. Výsledok nebol až taký zlý, ale uvidíme, čo povedia zajtra naši zahraniční kolegovia. :)
Čo sa týka odrátavania, Janko príde už o týždeň a dve hodiny :)
No a ja sa idem venovať moje eseji, nech mám zajtra na hodinu pripravené otázky na učiteľa :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára